Произвеждането на парапети от ковано желязо

Парапети от ковано желязо - къде се произвеждат

 

Коването на метали, оформянето и боравенето с тях е хилядолетно човешко наследство, обогатено от модерната технология, този подход към материалите изисква сръчност и познания. Фирми като MetalWorks.bg успешно използват стари познания и нови технологии да предоставят на българските потребители една страхотна продукция, която вдъхва различен вид на техния дом.

 

Какво трябва да знаем за коването на желязо

 

Много от нас имат представата на брадатият ковач, пред пещта и наковалнята, трудещ се до зори с чук и огън, оформящ метала във фини форми, инструменти и оръжия. Но модерните потребности на човека снемат романтичната фасада на ковача и я превръщат в една много по-утилитарна персона.

 

Вместо оръжия, новият човек произвежда изкуство с утилитарна цел, той прави огради, парапети, украшения и мебели. Това е процес, които отнема истински познания и майсторлък, а екипите на MetalWorks.bg умело се справят с тази задача.

 

Какво представлява коването на желязо

 

Това да се направят парапети от ковано желязо не е лесна задача, изисква време и много труд, и дори с помощта на хидравлични преси, все пак се изисква разбиране на основни природни закони. Започва се с проект, той задава формат на бъдещият парапет – правят се заготовки на размер, след което се нагряват до необходимата температура за да се постигне ковкост.

 

От там, според зависи желанията на клиента, желязото се разтяга и оформя по начин пригоден за изготвеният проект. Нужни са няколко цикли на загряване и охлаждане, за да се зададе така позната якост на кованото желязо – елементи проектирани да издържат напрежение и движение се закаляват до определена степен.

 

Орнаментика на парапети от ковано желязо

 

Естеството на материала и процесът по обработката му позволяват постигането на фини форми и орнаменти, които са ненадминати в света на парапетите. Поради якото ядро на желязото, е възможно да се постигнат фини, изтънчени форми и така един парапет, от предпазна преграда,  да се превърне в основна част от вашия дом.

 

Според зависи сложността на един проект, изработката на орнаментиката може да отнеме време, а времето при производството струва пари и усилия. Това не спира ценителите, тъй като кованото желязо може да е вечна част от къщата ви, то издържа на стихиите, а поцинковането допълнително го предпазва от ръжда.

 

Ако желаете да научите повече за процеса и да види наистина вдъхновителни проекти, можете да се насочите към MetalWorks.bg, където ще види високо ниво на изработка, на много разумна цена. С парапети от ковано желязо получавате не само сигурност, дълготрайност, но и ненадмината красота и стил подобаващи на хубав дом. 





{START_COUNTER}